Magyarok szenvedtek balesetet Ausztriában

Magyarokat ért baleset az ausztriai hegyekben

Súlyos sérüléseket szenvedett vasárnap egy sívakációra utazó négytagú magyar család Alsó-Ausztriában, az S6-os semmeringi gyorsforgalmi úton. Az ugyancsak alsó-ausztriai Annabergből egy tizenhét éves magyar lányt kellett súlyos fejsérüléssel kórházba szállítani a sípályáról.

2008.01.20 19:35MTI

Az osztrák autóklub (ÖAMTC) és az alsó-ausztriai tartományi segélyszolgálat közlése szerint az S6-oson két magyar család haladt egy-egy gépkocsin Stájerország felé, amikor az egyik autó a natschbachi pihenőnél leszaladt az úttestről, és többször átfordult. A baleset legsúlyosabb sérültje egy hétéves kislány volt, akit koponyasérülés gyanújával, mesterséges lélegeztetés mellett mentőhelikopteren szállítottak a Donauspital bécsi kórházba. Az intézmény ügyeletes orvosa az MTI érdeklődésére a vonatkozó személy- és adatvédelmi törvényekre hivatkozva nem adott felvilágosítást a kislány állapotáról.

A 44 éves apa ágyékcsigolya-törést, a 33 éves anya kéz- és lábtöréseket szenvedett, hatéves fiuk megúszta agyrázkódással. Mindhármukat a neunkircheni kórházba szállították.

A mentőket a másik család tagjai riasztották, akik megpróbálták elsősegélyben részesíteni a szerencsétlenül jártakat. Az eszméletlen kislányt a kiérkező mentősök emelték ki a kocsiból.

Az ausztriai "Grand Canyon" közelében található népszerű üdülőhelyen, Annabergnél egy tizenhét éves magyar lány szenvedett súlyos fejsérülést a sípályán. Az alsó-ausztriai rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint helikopterrel szállították be a Sankt Pölten-i kórházba, miután lesiklás közben a meredek hegyoldalon elesett, és a pálya melletti egyik facsoportba csapódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.