Baleset

Le kell bontani a bécsi gázrobbanásban megrongálódott házat

Az épületet 1950-ben építették.

2019.07.01 13:55MTI
mti

Le kell bontani a Bécs belvárosában található épületet, amely súlyosan megrongálódott a múlt szerdai gázrobbanásban - jelentette be hétfőn az osztrák főváros lakásügyi tanácsosa.

Kathrin Gaal elmondta: a kár túl nagy ahhoz, hogy újjáépítsék a házat. A lakókat a robbanás után cserelakásokban helyezték el az új épület felépítéséig.

Szerda délután Bécs negyedik kerületében egy többemeletes lakóépületben történt gázrobbanás, amelynek következtében ketten meghaltak, ketten súlyosan, tucatnyian pedig könnyebben megsérültek. A két halálos áldozat a ház két bérlője, egy 29 éves nő és egy fiatal férfi volt, holttestüket csütörtökön találták meg.

A Pressgasse-Schäffergasse sarkán található házat a gázrobbanás óta az összeomlás fenyegeti. Az épületet 1950-ben építették, 30 lakásában 50-en laktak. A rendőrség szerint a szakértőknek várhatóan egy hónapra lesz szükségük, hogy tisztázzák, mi okozta a gázrobbanást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.