Terrorizmus

Egy férfi merényletet tervezett a brüsszeli amerikai nagykövetség ellen

Szombaton őrizetbe vették, hétfőre pedig terrorcselekmény előkészítése miatt már vád alá is helyezték.

2019.06.24 17:33MTI

A belga hatóságok őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint merényletet tervezett az Egyesült Államok brüsszeli nagykövetsége ellen - jelentette be a helyi szövetségi ügyészség hétfőn.

A hivatalos tájékoztatás szerint szombaton őrizetbe vették, hétfőre pedig terrorcselekmény előkészítése miatt már vád alá is helyezték a belga állampolgárságú, negyvenes éveiben járó gyanúsítottat, aki azonban tagadja, hogy merényletet akart elkövetni.

A folyamatban lévő nyomozásra tekintettel további részleteket nem közöltek.

Az RTBF közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy a férfi egy ideje rendőrségi megfigyelés alatt állt, és az utóbbi időben többször is gyanúsan viselkedett az amerikai diplomáciai képviselet közelében.

Brüsszelben 2016. március 22-én terrortámadást hajtottak végre a nemzetközi repülőtéren és egy metróállomáson, a merényletekben 32-en haltak meg és 340-en megsebesültek. A robbantások elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.