Tehetetlenek

60 éve nem látott sáskajárás pusztít Olaszországban

Szakértők szerint már nincs mit tenni a sáskák ellen.

2019.06.11 10:10ma.hu

Hatvan éve nem látott sáskajárás pusztít Szardínia szigetén, a rovarok már 2000 hektáron elpusztították a termést. Szakértők szerint már nincs mit tenni a sáskák ellen.

A La Stampa olasz lap szerint a sáskák valóságos szőnyegként borítják be a sziget középső részét. A szokatlan sáskajárás oka valószínűleg a viszonylag hűvös május után hirtelen felmelegedő hőmérséklet lehet.

A legelők és széna nélkül maradt közép-szardíniai gazdák már a sziget más részeiről "importálnak" takarmányt, ami megdrágítja az állattartást. Szakértők szerint félő, hogy ha elfogy a hagyományos táplálékuk, a sáskák más növényeket is megtámadhatnak, például szőlőket.

A Coldiretti agrárszövetség a kormány segítségét kérte a sáskajárás sújtotta földművesek megsegítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.