Eredmény

Korrupció miatt 11 évre ítélték az oroszországi Komiföld volt vezetőjét

A volt köztársasági elöljáró 12 bűntársát 8-tól 20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték.

2019.06.10 20:30MTI

Korrupció miatt 11 évi fegyházra és 160 millió rubel bírságra ítélte egy moszkvai bíróság hétfőn Vjacseszlav Gajzert, az északkelet-oroszországi Komi Köztársaság volt vezetőjét.

Gajzerre az ügyészség eredetileg 21 évi szabadságvesztés és félmilliárd rubel bírság kiszabását kérte bűnszervezet létrehozása és irányítása, vesztegetés elfogatása, nagy kárt okozó csalás és pénzmosás címén. A bíróság végül az első vádpontot elejtette és az egyik csúszópénz-elfogadási esetet nem találta bizonyítottnak.

A volt köztársasági elöljáró 12 bűntársát 8-tól 20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték. A vád szerint az elítéltek 2005 decembere és 2015 szeptembere között szolgálati pozíciójukkal visszaélve, vesztegetéssel megszerezték egy baromfigazdaság összes részvényét, 3,3 milliárd rubelnyi kárt okozva a költségvetésnek.

Gajzer nem ismerte el bűnösségét, és jogi képviselője közölte, hogy fellebbezni fog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.