Lopás

Egy egész hidat elbontottak a fémtolvajok Oroszországban

23 méter hosszú, 56 tonna.

2019.06.06 14:30ma.hu

Hazánkban jól ismert a fémkereskedés árnyoldala, szinte mindent elbontanak az erre szakosodott csoportok, amit csak lehet. Oroszországban ennél sokkal nagyobb projektekben utaznak a "szakemberek", annyira, hogy egy 23 méter hosszú, 56 tonnás híd sem kottyant meg nekik.

Az Umba folyón átívelő híd egy elhagyatott település, a Murmanszktól 170 kilométerre fekvő Oktyabrszkaja határában állt, és nem volt használatban, ezért napokig nem tűnt fel a hiánya. Korábban vasútpálya is volt rajta, a hídon keresztül egy azóta bezárt üzemből szállítottak ritkaföldfémeket.

A hídnak még mindig látható a csonkja Umbában, ami arra utal, hogy a tolvajok először ledöntötték a szerkezetet, és utána vágták darabokra. Egy helyi újság azt írta: a kár a lopás mértékéhez képest meglepően kevés: 600 ezer rubel (kb. 2,6 millió forint) az Index szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.