Bűnügy

Hajtóvadászat a Temes megyei rendőrgyilkos után

Légi támogatással keresik a férfit.

2019.06.03 15:30ma.hu

Három lövést adtak le a rendőrök vasárnap arra a férfira, aki aznap lelőtt egy bevetésen levő rendőrt Temes megyében. A gyilkost még nem sikerült elfogni, és még mindig fel van fegyverkezve – jelentette be vasárnap késő este Florian Dragnea, országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Bűnvádi eljárást indítottak minősített emberölés miatt, a Temes megyei ügyészek vizsgálják az ügyet - írja a Maszol.ro.

"Jelenleg az elkövetőnél fegyver van. Bárki meglátja őt, ne szóljon hozzá, hanem értesítse sürgősen a rendőrséget" - jelentette ki Florian Dragnea a vasárnap esti sajtótájékoztatón.

A főkapitány-helyettes elmondta, a rendőrség információt kapott arról, hogy hol tartózkodik a rablás miatt elítélt Marcel Lepa. A helyszínre egy négy rendőrből álló csapat indult. Ketten közülük megkerülték a házat, hogy biztosítsák a terepet és megakadályozzák, hogy arrafele meneküljön a keresett személy. Amikor a visszaeső bűnöző kijött a házból, tüzet nyitott a rendőrökre és egyiküket eltalálta. Ezt követően menekülni kezdett, futott néhány száz métert, és bement egy másik házba. Ott megfenyegette a háziakat, hogy adják neki oda egy ott álló gépkocsi indítókulcsát, amivel megpróbált elmenekülni.

Ebben a pillanatban az egyik rendőr három lövést adott le a gépkocsira és megsebesítette az agresszort. A férfi kiugrott a kocsiból és egy növényzettel borított területre menekült, ahol vélhetően most is bujkál.

A rendőrt a nyakán érte a halálos lövés Dragnea közlése szerint a rendőrség nagy erőkkel, légi támogatással és nyomkereső kutyákkal is keresi az elkövetőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.