Kormány

Netanjahu menesztette az oktatási és az igazságügyi minisztert

A miniszterelnöki hivatal nem adott hivatalos magyarázatot Bennet és Saked felmentésére.

2019.06.02 22:30MTI

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök menesztette Naftali Bennet oktatási és Ajelet Saked igazságügyi minisztert - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet vasárnap.

Izraelben szeptember 17-én tartanak előrehozott parlamenti választást, miután az áprilisi választások után Netanjahu nem tudta felállítani új kabinetjét a kitűzött határidőig, szerda éjfélig.

Az új, ősszel esedékes választásig hivatalban marad az a kormány, amely tavaly november, az előző kneszet feloszlatása óta irányítja az országot Benjámin Netenjahu vezetésével.

Ebben a kormányban volt miniszter a Zsidó Otthon (Habájt Hajehudi) nevű jobboldali párt színeiben Saked és Bennet, akik tavaly év végén kiléptek pártjukból és Új Jobboldal néven új, keményvonalas, a kormányzó jobboldali Likudtól jobbra álló pártot alakítottak.

Az új párt áprilisban nem lépte át a választási küszöböt, így kimaradt a szerdán feloszlatott parlamentből.

Saked és Bennet egyelőre nem jelentette be, hogy indulnak-e a szeptemberi előrehozott választáson új pártjukkal, vagy esetleg csatlakoznak-e más párthoz egyénileg, vagy közösen.

A miniszterelnöki hivatal nem adott hivatalos magyarázatot Bennet és Saked felmentésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.