Terror

Nagy erőkkel keresik a lyoni terroristát

Tizenhárman sebesültek meg, 11-en vannak kórházban, egyiküket műteni kell.

2019.05.25 20:03MTI

Tizenkét áldozat könnyebben sérült meg, egy súlyosabban, őt operáélják, mert fémdarabokat kell eltávolítani a testéből - közölte a terrorizmus elleni küzdelemmel megbízott francia főügyész, Remy Heitz.

A hatóságok feltételezik, hogy egy házilag készített bomba robbant egy pékségnél a pénteki csúcsforgalomban a lyoni belváros szíbében, mert szögekkel, fémdarabokkal volt tele a szerkezet, azért okozott durva sérüléseket. A Victor Hugo utcában, Lyon második kerületében történt a robbanás, amelyet után a francia belügyminiszter, Cristophe Castaner a Twitteren azt írta, tovább szigorítják a biztonsági intézkedéseket.

Remy Heitz bejelentette, hogy az ügyben a nyomozást gyilkossági kísérlet, valamint terrorista szervezkedés és támadás gyanújával indították meg.

A bűn- vagy terrorista cselekménnyel kapcsolatban egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett - tette hozzá. Beszámolt arról, hogy sok szemtanú jelentkezett a rendőrség felhívására, közülük több tucatnyit meghallgatnak. A feltételezett tettesről hamarosan újabb felvételeket tesznek közzé - tette hozzá.

A harmadik legnagyobb francia városban péntek délután fél hat után nem sokkal egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel.

A merénylet gyanúsítottja a biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint egy kerékpáros férfi, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot viselt, a száját elfedte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.