Állati

Hatalmas bálna emelkedett ki a vízből a gyanútlan horgász hajója mellett

Felejthetetlen élmény lehetett.

2019.05.18 12:47ma.hu

Egészen meghökkentő közelségbe került egy horgász egy hosszúszárnyú bálnával a kaliforniai Monterey-öbölben. Az öbölben igen népszerűek a bálnalesek, sokan ülnek kirándulóhajóra az óriásokkal való találkozás reményében.

A vándorló bálnák gyakran elkápráztatják a turistákat, ám a gyanútlan horgász erre biztosan nem számított. Egy kifejlett hosszúszárnyú bálna ugyanis pont a kis hajó mellett emelkedett ki a tengerből, ezzel minden bizonnyal felejthetetlen élményt okozva a fedélzeten tartózkodó férfinak. Egy közelben lévő kirándulóhajó utasa meg is örökítette az esetet.

A hosszúszárnyú bálna akár 18 méteresre is megnőhet. Gyakran tanyázik a partok közelében és sokszor egészen lenyűgöző ugrásokat hajt végre. Különleges alakú teste van, feltűnően hosszú mellúszókkal; innen ered a magyar neve is. A hímek hangja bonyolult "énekekből” áll, melyek 6–35 percig tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.