Spanyolország

Egy nappal a nyitás után bezárták az életveszélyes spanyol csúszdát

Több sérülés is történt.

2019.05.12 18:37ma.hu

Igencsak meredek csúszdát építettek az utcák közé a spanyolországi Costa del Solban. A hegyoldalba épített csúszda több utcát is átível, így arra gondoltak, a szórakozás mellett a lefelé közlekedést is megkönnyíti.

A gyakorlatban ez nem jött össze: már az első napon több sérülés történt. A közösségi médiába felkerült videók szerint sem volt valami biztonságos az építmény.

A Guardian cikke szerint a 38 méter hosszú, rozsdamentes acélból készült csúszda kifejezetten meredek, 32-34 fokos dőlésszögű, és a sebesség is ennek megfelelő.

"Az esteponai csúszda egy rakás sz.r. Tele voltam sérülésekkel, miután lementem rajta. Két métert repültem, mire a rendőrök csak röhögtek" - posztolta egy felháborodott nő a Twitterre, egy képpel együtt a sérült könyökéről.

A hatóságok eleinte azt közölték, be kell tartani a használati szabályokat (ülni kell, nem feküdni) és úgy a csúszda teljesen biztonságos.  A csúszdát több ezren próbálták ki a csütörtöki átadás után és a nagy többségnek nem lett semmi baja. Péntekre aztán visszakoztak: a csúszdát lezárták, az építtetőt pedig alaposabb biztonsági vizsgálatra kötelezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.