Franciaország

Szakértő: egyre szélesebb tömegeket érint a francia társadalom válsága

Az 'emelkedés' lehetősége már nem csupán a bevándorlók előtt zárult be.

2019.05.13 00:30ma.hu

A sárgamellényesek akciói arra utalnak, hogy a francia társadalom válsága egyre szélesebb tömegeket érint, az "emelkedés" lehetősége már nem csupán a bevándorlók előtt zárult be - mondta Soós Eszter Petronella Franciaország-szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Véleménye szerint a válság egyik oka a franciákat végletekig megterhelő bevándorlás, ami az országot a lehetőségei határára vitte. A menekültellátó-rendszer túltelített, nincs elég férőhely, az ügyintézési határidőt az egymás után életbe lépő rendelkezések hiába próbálják csökkenteni - tette hozzá.

A franciák viszonyát a bevándorláshoz ennek ellenére felemásnak nevezte a szakértő, hiszen - mint mondta - bár egyre többen fölvetik az integráció és a kiutasítások kérdését, de közben az emberi jogok hazájaként tekintenek magukra.

Soós Eszter Petronella hangsúlyozta, hogy Franciaország számára a bevándorlás nem csupán elméleti kérdés, hiszen a lakosság jelentős része külföldről származik, és rendelkezik választójoggal is.

A szakértő az EP-választásra utalva megjegyezte, hogy a kampány Macron személye körül forog mindkét oldalon, és ezt a szerepet a francia elnök is elfogadta. Fő ellenfelével, Marine Le Pennel ugyanakkor bizonyos mértékig közösek az érdekeik, hiszen a programjukat mindketten a globalizáció kérdései köré építették - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.