Terror

Jómódú családok sarjai a Srí Lanka-i terroristák

Egyre több részlet derül ki a Srí Lanka-i öngyilkos merénylőkről.

2019.04.25 11:09ma.hu

Megrázta az egész világot a Srí Lanka több pontján végrehajtott vasárnapi terrortámadás, amely során a robbantásokban 359-en haltak meg, a sebesültek száma pedig meghaladja az ötszázat.

A Reuters cikke szerint a 9 tagú öngyilkos merénylőcsapat egyik tagja nő volt, mindannyian elit családból származtak, kiváló oktatásban részesültek.

A magát Iszlám Államnak nevezett terroristacsoport vállalta magára a három templomnál és négy szállodánál végrehajtott, alaposan kigondolt és összehangolt mészárlást.

Az iszlamista csoport kedden közzétett egy videót az AMAQ csatornán keresztül, amelyen nyolc férfi látható, heten eltakart arccal, egy fekete Iszlám Állam zászló alatt állva fejezik ki hűségüket Abu Bakr Al-Baghdadi vezetőjük felé.

Az egyik, látható arcú férfi állítólag Mohamed Zahran, egy Srí Lankai hitszónok, aki híres katonai nézetei miatt.

Az egyik terroristáról már kiderült, hogy Angliában és Ausztráliában is tanul, végül jogi diplomát szerzett. Volt közöttük egy testvérpár is, akik a szigetország egyik leggazdagabb fűszerkereskedőjének a gyermekei voltak.

A húsvét vasárnapi robbantások miatt eddig 60 embert tartóztattak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.