Terror

Robbantássorozat Srí Lankán - legalább 137-en meghaltak

Szállodákat és templomokat vettek célba.

2019.04.21 10:06ma.hu

Robbanássorozat rázta meg Srí Lanka három templomát és szállodáját húsvét vasárnap, amely a tíz évvel ezelőtt véget ért polgárháború óta a legsúlyosabb merényletsorozatnak számít. A detonációk népszerű turistacélpontoknál voltak: az ország fővárosában, Colombóban, Negombóban, Kochchikadéban és Batticaloában. Nem meglepő, de mindenhol misét tartottak, így az áldozatok száma igen magas. A BBC szerint a támadások során legalább 137 ember életét vesztette, a sebesültek legalább négyszázan vannak.

A közösségi médiában terjedő felvételek szerint az egyik templomon belül is robbantás történt a húsvéti mise alatt, összetörtek az ablakok és leszakadt a mennyezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.