Katasztrófa

'Kész csoda, hogy a Notre-Dame még áll'

A katasztrófa okait vizsgáló szakértők úgy vélik, hogy baleset történt, és vizsgálják a tűzvész kialakulásának körülményeit.

2019.04.20 08:27ma.hu

Az építészeknek és építőmunkásoknak sikerült stabilizálni a párizsi Notre-Dame székesegyház tűzvészben meggyengült struktúráját, és már a tűzoltók is befejezték az összes munkálatot, ezért péntek éjjel megkezdték a levonulást a katasztrófa helyszínéről.

Gabriel Plus alezredes, a párizsi tűzoltóság fő szóvivője azt mondta, hogy már nem áll fenn a veszélye annak, hogy az építmény falai leomlanak. A tűzoltóknak sikerült lehűteniük a tűzvészben felforrósodott falakat és a tetőzetből lehullott kőtörmeléket, és már nincs több forró pont az épület belsejében - tette hozzá.

Az kész csoda, hogy a katedrális még áll, és az ereklyéket, műtárgyakat sikerült megmenteni - mondta.

A katasztrófa okait vizsgáló szakértők úgy vélik, hogy baleset történt, és vizsgálják a tűzvész kialakulásának körülményeit.

A sajtóban olyan feltételezések jelentek meg, amelyek szerint egy számítógép hibája is hozzájárult a történtekhez. A Le Parisien című újság szerint a kezdeti tűzriasztáskor a gép félrevezethette a tűzoltókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.