Jog

Megerőszakolt egy lányt az óceánjárón, de elengedték, mert nemzetközi vizeken történt az erőszak

Nem tudnak lépni a spanyol hatóságok.

2019.04.15 15:23ma.hu

Egy óceánjárón, a kabinjában erőszakolt meg egy 17 éves brit lányt egy tízenéves olasz fiú - írja az Independent. Az erőszak után a lány a hajón maradt a családjával, végül Valenciában vizsgálták meg.

Ott elmondta, mi történt vele, ám mivel nemzetközi vizeken történt az erőszak, a spanyol hatóságok nem tudnak lépni az ügyben.

Bár a fiút bíróság elé állították, egy 2009-es törvény miatt csak akkor lehetne felelősségre vonni, ha ő vagy az áldozata spanyol állampolgár lenne.

Az óceánjárót Panamában jegyezték be, így az ügyben eljáró bíró szerint a panamai, a brit, vagy az olasz hatóságok tudnának érdemben eljárni az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.