Baleset

Ismét sikeresen visszavarrtak egy leszakadt kart Vásárhelyen

Mentőhelikopterrel vittek Marosvásárhelyre egy férfit, akinek egy baleset következtében leszakadt a karja.

2019.04.10 11:25ma.hu
hirdetés

A végtagot végül visszavarrták, több szakorvos összehangolt munkája nyomán - számolt be róla a szekelyhon.ro oldal. A műtét hat órán át tartott, amit egy kétórás - ortopéd, plasztikai és szívsebész - orvosi tanácskozás előzött meg.

A 61 férfi egy magaslatról zuhant le vasárnap, aminek következében leszakadt a jobb karja. A végtagot azonban sikerült olyan állapotban megőrizni, hogy azt a Dorin Dorobanțu plasztikai sebész főorvos által vezetett csapat vissza tudta helyezni, és a vérkeringést újból elindítani. A beteget továbbra is orvoscsoport figyeli, hogy az életfunkciói megfelelően működjenek, illetve hogy szükség esetén segítséget nyújthassanak neki.

Marosvásárhelyen ez már a második karvisszavarrás, három évvel ezelőtt egy 22 éves férfin hajtott végre hasonló műtétet Dorin Dorobanțu és csapata. Ugyanaznap ugyanaz a csapat műtötte vissza egy tízéves gyermeknek a jobb kezén az ötödik ujját, amely egy ló harapása következtében szakadt le. A gyermek jól van, jelenleg a gyerekgyógyászaton ápolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.