Izrael

Egy ember meghalt, többen súlyosan megsebesültek egy ciszjordániai fegyveres merényletben

A merénylő megkéselt egy katonát, majd elrabolta lőfegyverét, és tüzet nyitott az autójukban utazó izraeli civilekre.

2019.03.17 10:52ma.hu

Egy ember meghalt, többen súlyosan megsebesültek egy ciszjordániai fegyveres merényletben - jelentette a katonai rádió vasárnap.

A merénylő a szemtanúk beszámolója szerint az Ariel telepes városhoz vezető bekötő útnál, az ötös úton, a kereszteződésben megkéselt egy ott őrködő katonát, majd elrabolta lőfegyverét, és tüzet nyitott az ott autójukban utazó izraeli civilekre.

Később a Tel-Aviv felé vezető úton több arra elhaladó autó utasaira lőtt, és elrabolt egy autót, amivel továbbhajtott az úton következő, Aviszár Gitaj nevű kereszteződés felé. Ott is lövöldözött, megsebesített egy katonát, és továbbhaladt Barkan ipartelep felé.

Az izraeli biztonságiak lezárták a környékbeli palesztin falvakhoz vezető bekötőutakat, valamint Barkan gyártelep kapuit, és a rádió tűzharcról számolt be az iparnegyed környékén, ahol a telep rádióban megszólaló biztonsági vezetője szerint főként palesztinok dolgoznak.

Az ötös utat lezárták a forgalom elől, és felszólították a környező településeket, hogy zárják le a hozzájuk vezető utakat és kapukat. A palesztin támadó a tizenhármas tévé helyszíni beszámolója szerint autóját hátrahagyta a Brokin nevű falu közelében, majd a fegyverrel elmenekült.

Az izraeli biztonságiak jelentős erőkkel körülvették ezt, valamint a többi közeli palesztin falvakat. A sebesülteket a legközelebbi, Petach Tikván lévő Beilinson kórházba szállították.

Legutóbb tavaly októberben történt terrormerénylet Ciszjordániának ezen a részén, akkor egy palesztin merénylő agyonlőtt két izraelit, és megsebesített egy harmadik alkalmazottat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.