Venezuelai válság

Felrobbant két olajtartály Venezuelában

A robbanások befolyással lesznek az olajtermelésre is.

2019.03.14 07:21ma.hu
hirdetés

Felrobbant legalább két olajtartály Venezuelában, az Orinoco olajmezőn, a Petróleos de Venezuela (PDVSA) állami társaság egyik létesítményében.

Manuel Quevedo, az ország olajipari minisztere a Twitteren azt a véleményét közölte, hogy szabotázs történt. Közvetlenül Marco Rubio amerikai szenátort, és Juan Guaidót, a venezuelai ellenzék vezetőjét tette felelőssé a terrorista támadásért. Manuel Quevedo miniszter azt nem közölte, hogy mekkora a kár, de szerinte a robbanások befolyással lesznek az olajtermelésre is.

A létesítménynek helyt adó Anzoátegui tartományból származó José Brito parlamenti képviselő tudomása szerint eddig három tartály robbant fel. Mozgósították a mentőalakulatokat, mert további robbanások veszélye is fennáll.

Az Orinoco olajmezőn található a világ legnagyobb ismert kőolajkészlete. Venezuelában 2012-ben ugyanilyen ipari baleset történt, amelyben 42-en életüket vesztették, és több százan megsérültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.