Légikatasztrófa

Lezuhant egy etióp utasszállító 157 emberrel a fedélzeten

149 utassal és nyolc fős személyzettel veszett oda az ET 302 járat.

2019.03.10 11:16ma.hu

Lezuhant az Ethiopian Airlines egyik Boeing 737-ese, fedélzetén 149 utassal és nyolc fős személyzettel, írja a BBC. A gép Addisz Ababából tartott Nairobiba, ám a felszállást követően nem sokkal érte a katasztrófa a gépet, a baleset okát egyelőre nem tudják.

A gép fedélzetén tartózkodók közül nem tudni, hogy túlélte-e bárki a balesetet, az etióp miniszterelnök egy posztban fejezte ki részvétét a hozzátartozóknak.

A légitársaság közleményében azt írja, a keresési és mentési műveletek folyamatban vannak.

A baleset helyi idő szerint vasárnap reggel 8:44-kor történt, hat perccel azután, hogy a gép felszállt az etióp fővárosból.

2010-ben szintén az etióp légitársaság gépe zuhant le, akkor kilencven emberrel a fedélzetén. A gép röviddel a felszállás után a tengerbe zuhant, a katasztrófa a libanoni partoktól néhány kilométerre történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.