A felét egy összegben kérte

4 hónap után jelentkezett másfél milliárd dollárjáért az amerikai lottónyertes

Ez minden idők második legnagyobb amerikai lottófőnyereménye.

2019.03.05 07:10ma.hu

Négy hónap után jelentkezett a nyereményért annak a lottószelvénynek a birtokosa, amelynek köszönhetően minden idők második legnagyobb amerikai lottófőnyereménye, 1,5 milliárd dollár (mintegy 418 milliárd forint) üti a markát.

A győztes szelvényt tavaly októberben értékesítették a dél-karolinai Greenville egyik külvárosában, de a nyertes a helyi törvények adta lehetőségekkel élve névtelen óhajt maradni.

Azt már a számok kihúzásakor lehetett tudni, hogy egyetlen telitalálatos szelvény van, de a nyertes egészen mostanáig nem jelentkezett. A szerencsejátékot szervező cég nem tudatta, hogy miért. A játék szabályai szerint egyébként a nyertesnek 180 napja van, hogy jelentkezzen a nyereményért.

A telitalálatos szelvényt eladó üzlet ötvenezer dollárt kap, az állam pedig 61 millió dollár jövedelemadóhoz jut a nyereményből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.