Szerbia

Gyermeke született a leszbikus szerb miniszterelnöknek és élettársának

Ana Brnabic a világ első olyan, homoszexuális párkapcsolatban élő és hivatalban lévő női miniszterelnöke, akinek partnere gyermeket hozott világra.

2019.02.20 20:41ma.hu

Kisfia született Ana Brnabic vállaltan leszbikus szerb kormányfőnek és élettársának.

A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint Brnabic partnere, Milica Djurdjic fiúgyermeknek adott életet szerdán, és mind az anya, mind a gyermeke remekül van.

Ana Brnabic a világ első olyan, homoszexuális párkapcsolatban élő és hivatalban lévő női miniszterelnöke, akinek partnere gyermeket hozott világra - jegyzi meg a közlemény, amely szerint a szülés miatt a kormányfő elhalasztotta brüsszeli látogatását.

A 43 éves Brnabic, Aleksandar Vucic elnök szövetségese, 2017-ben került a kormány élére a Balkán többi részéhez hasonlóan mélységesen konzervatív Szerbiában, ahol semmiféle védelmet nem élveznek az azonos nemű párok.

A tanulmányait az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában végző politikus a 2017-es belgrádi melegfelvonuláson nem volt hajlandó véleményt nyilvánítani a melegházasság esetleges legalizálásáról, arra hivatkozva, hogy az egész szerb kormány képviseletében vesz részt az eseményen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.