Állatok

Hihetetlen: puszta kézzel végzett egy pumával egy coloradói férfi

Futni indult, mikor megtámadta az állat.

2019.02.06 16:32ma.hu

A hihetetlen eset még hétfőn történt a coloradói Fort Collins közelében. Egy férfi futni indult, mikor jellegzetes hangokat hallott a háta mögül. Amint megfordult, már rá is támadt egy puma.

A fiatal állat megsebesítette a férfi karját és arcát, ám a férfinak sikerült elkapnia a puma nyakát és megfojtotta az állatot. Később a boncolás is kimutatta, hogy a puma halálát fulladás okozta.

A férfi súlyos sérülésekkel kórházba került, de azóta már hazamehetett.

Az ilyen fajta pumaagresszió meglehetősen ritka, ezt támasztja alá az a statisztika is, hogy az elmúlt 100 évben kevesebb, mint húsz ember halálát okozták az állatok - mondta el az esettel kapcsolatosan a helyi vadaspark szóvivője.

Pumatámadás esetén állítólag az a legjobb taktika, ha lassan, óvatosan hátrálni kezdünk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.