Gyászolnak a helyiek

Elpusztult Trevor, a világ legmagányosabb kacsája

Egyedüli tőkés réceként élt a Niue nevű csendes-óceáni szigetállamban, egy pocsolya volt az otthona.

2019.01.28 11:14ma.hu

A vadkacsa még 2018 januárjában került a Csendes-óceán déli részén fekvő szigetre, azt senki sem tudja, hogy miként. Egyes feltételezések szerint Új-Zélandról vagy a térség más szigetéről érkezett. Ő volt az egyetlen tőkés réce a szigeten.

A helyiek elnevezték Trevornak, és mindent megtettek azért, hogy boldog élete legyen. Sajnos a körülmények nem voltak megfelelőek egy a vadkacsák számára ideális élőhely kialakításához, a szigetállamban ugyanis nincsenek tavak és folyók se. Trevor egy pocsolya partján húzta meg magát.

Gyakran a tűzoltók mentek ki hozzá, hogy újratöltsék a pocsolyáját, a helyiek etették, Trevor pedig gyakran meglátogatta a szomszédos kerteket, jól kijött a pocsolya közelében élő többi madárral, egy kakassal, egy csirkével és egy helyi madárral, a wekával is.

A BBC úgy tudja, hogy Trevort kutyák támadták meg, így pusztult el. A helyiek szerint rövid, de boldog élete volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.