Baleset

Itt van az orosz Tu-22M3 Backfire bombázó katasztrófájáról készült videó

A szerencsétlenség január 22-én a Murmanszki régióban található Olenegorszk repülőterén történt

2019.01.27 13:34ma.hu

A változtatható szárnynyilazású bombázó kedvezőtlen időjárási körülmények között - nevezetesen erős havazásban - kísérelte meg a landolást. - írta az aerotech.hu.

Pilótája a rossz látási viszonyok miatt valószínűleg a kifutópálya közeledését sem érzékelte, így a Tupoljev leszállást megelőző kilebegtetése is elmaradt, a bombázó a szinte repülőgép-hordozós leszállás hatására pedig összetört és kigyulladt.

A négyfős személyzet közül hárman az életüket vesztették, és a negyedik társuk is nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Az incidens pontos körülményeit még vizsgálják, de az előzetes értékelés szerint a balesetet pilótahiba okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.