Szaúdi újságíró-gyilkosság

Halálbüntetést kértek Hasogdzsi gyilkosaira

Megkezdődött a tárgyalás.

2019.01.03 13:48ma.hu

Halálbüntetés kiszabását kérte a szaúdi ügyészség a tavaly októberben meggyilkolt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi gyilkosaira az ügy első tárgyalási napján. Összesen tizenegy embert tartóztattak le, közülük ötre kért halálbüntetést az ügyész, feltételezhetően ők végeztek az újságíróval.

Mint ismeretes, a szaúd-arábiai rezsim, illetve elsősorban Mohamed bin Szalmán trónörökös bírálójaként ismert Dzsamál Hasogdzsit Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán gyilkolták meg tavaly október elején, amikor a közelgő házasságához szükséges dokumentumokért ment. A nemzetközi felháborodást kiváltó, brutális gyilkosságot a török titkosszolgálat által rögzített hangfelvételek tanúsága szerint vélhetően a szaúdi trónörökös utasítására, de legalábbis a tudtával követték el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.