Európai Bizottság

Brexit - megkezdték a megállapodás nélküli kilépés esetére szóló cselekvési terv végrehajtását

A csomag 14 intézkedést tartalmaz.

2018.12.19 19:50MTI

Mivel az Egyesült Királyságban továbbra is bizonytalanság övezi, hogy megerősítik-e a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló megállapodást, az Európai Bizottság megkezdte a megállapodás nélküli kilépés esetén alkalmazandó, rendkívüli helyzetre szóló cselekvési tervének végrehajtását - közölte a testület szerdán.

A tájékoztatás szerint a bizottság arra való tekintettel döntött így, hogy az Európai Tanács múlt heti csúcstalálkozójának zárónyilatkozatában arra szólított fel, hogy minden szinten és minden eshetőség tekintetében fokozzák a felkészülést a megállapodás nélküli kilépésre. A bizottság ezzel teljesíti azon kötelezettségvállalását, hogy az év végéig elfogadja az alkalmazandó összes szükséges javaslatot - közölték.

A csomag 14 intézkedést tartalmaz azokon a területeken, ahol a megállapodás nélküli Brexit jelentős zavart okozna a 27 tagú EU polgárai és vállalkozásai számára. E területek közé tartoznak többek között a pénzügyi szolgáltatások, a légi közlekedés, a vámügyek és az éghajlat-politika - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.