Terror

Közzétettek egy fotót a strasbourgi lövöldözőről

A férfi veszélyes, ezért arra kérik az embereket, hogy ne intézkedjenek személyesen elfogásáról, hanem értesítsék hollétéről a rendőrséget.

2018.12.13 16:26ma.hu

Két halálos áldozatot és 12 sebesültet követelt egy lövöldözés kedden este Strasbourgban. Az elkövető elmenekült. A francia rendvédelmi szervek nemrég megosztottak egy fotót, melyet a dél-németországi rendőrőrsök, a német szövetségi rendőrség, valamint a svájci szövetségi rendőrség is megosztottak a Twitteren.

A felhívás szerint a férfi veszélyes, ezért arra kérik az embereket, hogy ne intézkedjenek személyesen elfogásáról, hanem értesítsék hollétéről a rendőrséget. A körözött személy 29 éves, 1,8 méter magas, rövid haja van és esetleg szakállt visel, a homlokán pedig egy heg látható. Testalkata átlagos.

A Chérif Chekatt néven azonosított merénylő a dpa német hírügynökség információi szerint észak-afrikai gyökerekkel rendelkező francia állampolgár. A párizsi főügyész, Rémy Heitz szerint a gyanúsított Allah akbart (Allah hatalmas) kiáltott a kedd esti merénylet elkövetésekor egy karácsonyi vásár közelében. A támadónál kézifegyver és kés volt, ezekkel támadt rá az emberekre. Hosszú bűnlajstrommal rendelkezik: Franciaországban, Németországban és Svájcban összesen 27 alkalommal ítélték el köztörvényes bűncselekményekért. Feltételezések szerint a börtönben radikalizálódott.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.