Korrupciós ügy

Elfogtak két montenegrói képviselőt, mert nem akartak tanúskodni

A képviselőket a podgoricai felső bíróság utasítására fogták el.

2018.11.30 11:11MTI
hirdetés

A montenegrói rendőrség őrizetbe vette Nebojsa Medojevic és Milan Knezevic parlamenti képviselőt pénteken, mert nem akartak tanúskodni egy korrupciós ügyben - közölte a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) a honlapján pénteken.

A képviselőket a podgoricai felső bíróság utasítására fogták el. A rendőrség közlése szerint Nebojsa Medojevicet azért vették őrizetbe, mert olyan állításokat fogalmazott meg korábban, amelyek szerint tudomására jutott, hogy Podgorica volt polgármesterét nem fogja letartóztatni a rendőrség, mert a főügyésznek százezer euró kenőpénzt adott, erről azonban nem volt hajlandó tanúskodni. A volt polgármester, Miomir Mugosa ellen valóban vádat emeltek, de nem tartóztatták le.

A felső bíróság közölte: mindaddig fogva tartják a Demokratikus Front (DF) képviselőit, amíg nem tesznek tanúvallomást, vagy amíg kihallgatásuk feleslegessé nem válik, illetve véget nem ér a büntetőjogi eljárás, de legfeljebb két hónapig.

Az oroszbarát Demokratikus Front és a Nyugat-barát kormány között évek óta húzódik az ellentét, amely két évvel ezelőtt érte el a csúcspontját, amikor szerb és orosz összeesküvők be akartak törni a parlamentbe, és meg akarták gyilkolni az akkori miniszterelnököt, hogy oroszbarát pártokat juttassanak hatalomra, és ezzel megakadályozzák Montenegró NATO-csatlakozását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.