Bűnügy

Megölték a hírhedt bostoni maffiavezért, akit Johnny Depp alakított egy filmben

A 89 éves James 'Whitey' Bulgert holtan találták a cellájában.

2018.10.31 08:11ma.hu

Megölték a hírhedt bostoni maffiafőnököt, James "Whitey" Bulgert a nyugat-virginiai szigorított fegyházban. A 89 éves bűnözőt holtan találták a cellájában nem sokkal azután, hogy átszállították Floridából - írja a BBC.

Bulgert még 2011-ben kapták el, 16 évnyi menekülés után. Két évvel később 11 gyilkosság miatt elítélték. A Whitey-ként elhíresült gengszter a bostoni ír maffia feje volt a '70-es, '80-as években, majd a világ egyik legkeresettebb bűnözőjévé vált.

Később kiderült róla, hogy régóta az FBI beépített embere, informátora. Valószínűleg FBI-kapcsolatainak köszönhető, hogy 1995-ben el tudott menekülni egy rajtaütés elől, és még évekig szökésben lehetett.

A bűneiért egyébként kétszeres életfogytiglant kapott.

Az ő élete inspirálta az Oscar-díjas A tégla című film maffiavezérét, akit Jack Nicholson játszott, illetve a 2013-as Fekete misét is, amelyben Johnny Depp alakította Bulgert a róla szóló filmben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.