Tragédia

Lezuhant a Leicester City tulajdonosának helikoptere

A parkoló közelében több szurkoló tartózkodott még ekkor, de ahogy látták a gépet, rohanni kezdtek.

2018.10.28 10:21ma.hu

A Leicester City tulajdonosának helikoptere szenvedett balesetet a Premier Leauge-ben játszó klub stadionjának közelében, szombat este. A Twitteren terjedő képek azt mutatják, hogy a helikopter kigyulladt, nagy lánggal égett - írta az index.hu.

Hogy kik tartózkodtak a helikopteren, és mi történt velük, arról egyelőre nincs hír. A helikopter a klub thai tulajdonosáé, Vichai Srivaddhanaprabháé. A BBC úgy tudja, hogy a tulajdonos is a fedélzeten volt, de ezt nem erősítették meg egyelőre a klubtól.

A Leicester szombaton este otthon, a King Power stadionban 1-1-et játszott a West Hammel. A baleset egy órával a meccs lefújása után, helyi idő szerint este fél kilenc körül történt.

A klubtulajdonos gyakran távozik londoni otthonába helikopterrel, ami a kezdőkörből szokott felszállni. Most is így történt. A Daily Mailnek nyilatkozó szemtanúk szerint a helikopter nem sokkal a felszállása után szenvedett balesetet, nem tudta folytatni az emelkedést, irányíthatatlanná vált és a stadion melletti parkolóra zuhant. Azt gyanítják, hogy a baleset a helikopter hátsó rotorjának meghibásodása okozta. Ahogy földbe csapódott a gép, felcsaptak a lángok.

Egy stadionnál lévő, szabadúszó fotós, Ryan Brown azt mondta a BBC-nek, hogy a helikopter motorja leállt, majd daráló hangot hallatott, végül elnémult a gép, és tehetetlenül pörgött. A zuhanás után azonnal egy tűzgömböt látott.

A parkoló közelében több szurkoló tartózkodott még ekkor, de ahogy látták a gépet, rohanni kezdtek.

A Sky azt írja, nagyjából húsz vendéget szoktak helikopterrel szállítani a hazai meccsek után, ezért sem lehet tudni, hogy kik utazhattak vele a baleset idején. Egyelőre annyit tudni, hogy Vichai Srivaddhanaprabha fia, Aiyawatt, aki egyben helyettese is nem ült a gépen, ahogy John Rudkin futballigazgató sem. Meg nem erősített információk alapján, Srivaddhanaprabha a helikopteren volt.

A klub egyelőre csak egy rövid közleményt adott ki, amelyben azt írják, együttműködnek a rendőrséggel és a mentőkkel. Újabb közlemény kiadását ígérték, amint több információjuk lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.