Szerződéses volt

Mesterlövész végzett egy magyar katonával Ukrajnában

Úr Sándort felesége és egyéves gyermeke gyászolja.

2018.10.24 15:13MTI

Újabb magyar nemzetiségű ukrán katona halt meg Ukrajna keleti részén, a Donyec megyében található Volnovaha közelében - adták hírül szerdán kárpátaljai hírportálok.

Úr Sándor szerződéses katona volt, és mesterlövész lőtte agyon október 23-án.

Az ungvári járási Eszenyből származó, 34 éves Úr Sándor a 128-as hegyivadász dandár kötelékében szolgált a kelet-ukrajnai konfliktusövezetben. Felesége és egyéves gyermeke gyászolja. Jelenlegi lakóhelyén, Zaporizzsjában helyezik örök nyugalomra, ahol a családjával élt.

Úr Sándor a kelet-ukrajnai konfliktus tízedik kárpátaljai magyar katonaáldozata. Az úgynevezett terrorellenes műveletben elesett első kárpátaljai katona is magyar volt. A 20 éves beregszászi Popovics Rolandot 2014. június 14-én érte halálos lövés Luhanszk közelében. Kárpátaljáról eddig száz katona vesztette életét Kelet-Ukrajnában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.