Földmozgás

Ez maradt az indonéz földrengés és cunami után

Orbán Viktor részvétnyilvánítása az indonéz elnöknek.

2018.09.30 11:58MTI

Az indonéziai Celebeszt (Sulawesit) pénteken megrázó földrengésnek és az azt követő szökőárnak legalább 832 halottja és több száz sérültje van, sok embert eltűntként tartanak nyilván.

Részvétét nyilvánította Orbán Viktor az indonéz államfőnek, Joko Widodónak a Celebesz szigetet ért földrengés és az azt követő szökőár miatt. A miniszterelnök levelét Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatta el vasárnap az MTI-nek.

Orbán Viktor azt írta, mély megrendüléssel értesült a földrengésről és as szökőárról. A magyar emberek nevében együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak és mielőbbi felépülést kívánt a katasztrófa sérültjeinek.

"Tisztelettel adózunk az indonéz hatóságok hősies munkája előtt, akik ezekben az órákban is fáradhatatlanul kutatnak a katasztrófa túlélői után. Ezúton szeretném megerősíteni, hogy Indonézia számíthat Magyarország támogatására a katasztrófa következményeinek elhárítása során" - áll a miniszterelnök szeptember 29-i keltezésű levelében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.