Ellátás

A spanyol parlament megszavazta az univerzális egészségügyi ellátás visszaállítását

Az ellátás a jövőben azokra is kiterjed, akiknek például nincs érvényes tartózkodási engedélyük az országban.

2018.09.07 16:10MTI
hirdetés

A spanyol parlament megszavazta az univerzális egészségügyi ellátás visszaállítását csütörtöki ülésén Madridban.

A szocialista kormány javaslata értelmében az ellátás a jövőben azokra is kiterjed, akiknek például nincs érvényes tartózkodási engedélyük az országban, azaz ők is kaphatnak egészségügyi kártyát.

Carmen Montón egészségügyi miniszter szerint a döntés modellváltást jelent, és véget vet az "igazságtalanságnak".

Ráadásul lehetővé teszi az egységes ellátási gyakorlatot az országban, mivel eddig is voltak olyan autonóm közösségek, ahol nem korlátozták az egészségügyi hozzáférést - tette hozzá parlamenti beszédében.

Az indítványt nem támogatta a konzervatív Néppárt (PP), miután 2012-ben a Mariano Rajoy vezette néppárti kormány korlátozta a jogosultak körét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.