Illegális bevándorlás

Szerbia-szerte 344 migránsgyerek kezdte meg a tanévet

A tanárok, akik foglalkoznak a gyerekekkel, külön továbbképzésen vettek részt az oktatási minisztérium szervezésében.

2018.09.02 14:03MTI

Szerbia-szerte 33 iskolában, 344 migránsgyerek kezdte meg a tanévet - közölte vasárnap a szerbiai menekültekkel és migránsokkal foglalkozó bizottság.

A közlemény szerint jelenleg öt állandó menekültközpontban és tíz befogadóközpontban 3360 migráns tartózkodik, többségében afgánok, pakisztániak, irániak, irakiak és szírek.

Kiemelték, hogy a gyerekek az iskolakezdés előtt kötelező orvosi vizsgálaton vettek részt. A 344 diák közül 27 kiskorú felnőtt kíséret nélkül érkezett Szerbiába. Őket szociális intézményekben helyzeték el.

Az iskolák, ahova a migráns gyerekek járnak majd, azokban a községekben vannak, ahova a menekült- és migránsközpontok közigazgatásilag tartoznak. A tanárok, akik foglalkoznak a gyerekekkel, külön továbbképzésen vettek részt az oktatási minisztérium szervezésében - olvasható a közleményben.

Hozzátették, hogy a tanulók szállítását az Európai Unió finanszírozza, míg a könyveket és egyéb taneszközöket egy thaiföldi alapítvány biztosította számukra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.