Terror

A franciák véletlenül elengedtek egy merényletre készülő dzsihadistát

Telefonján korábban több fegyveres dzsihadistát ábrázoló fényképet, valamint az Iszlám Állam egyik propagandavideóját is megtalálták.

2018.08.23 14:09ma.hu

A francia igazságügyi minisztérium szerdán megerősítette, hogy áprilisban tévedésből kiengedtek a börtönből egy dzsihadistát, aki 2014-ben – testvéreivel és további hozzátartozóival – terrortámadásra készült Lyonban - írja a Local francia kiadására hivatkozva az Index.

A Oualid B. nevű férfi egyike annak a tizenöt embernek, akik 2014-ben robbantásos merényletre készültek Lyonban. Közülük a legtöbben családtagok (főleg testvérek) voltak, a társaságból pedig nyolcan még azelőtt Irakba és Szíriába szöktek, hogy le tudták volna őket tartóztatni.

A Le Canard Enchainé szerint a bírót arra kérték, hogy lépjen vissza, de ő nem tett eleget a kérésnek. Oualid B. telefonján korábban több fegyveres dzsihadistát ábrázoló fényképet, valamint az Iszlám Állam egyik propagandavideóját is megtalálták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.