Nagy-Britannia

Szakértő: nem egyértelmű a Brexit forgatókönyve

Mostanra felmerült az a lehetőség is, hogy megállapodás nélkül távoznak a közösségből a britek, miközben az Európai Uniónak sem érdeke, hogy nyitott kérdések maradjanak.

2018.08.09 21:30MTI

Továbbra sem egyértelmű, milyen forgatókönyv alapján lép ki az Európai Unióból Nagy-Britannia - közölte Pócza István, a Századvég vezető kutatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Azt mondta: míg korábban a nagy távolságot adó "kemény" és az unióval szorosabb kapcsolatot tartó "puha" kilépés között kellett választania Londonnak, mostanra felmerült az a lehetőség is, hogy megállapodás nélkül távoznak a közösségből a britek, miközben az Európai Uniónak sem érdeke, hogy nyitott kérdések maradjanak.

Ugyanakkor - tette hozzá Pócza István -, mostanra olyan forgatókönyv is elképzelhetővé vált, amely szerint papíron ugyan távozik az EU-ból a szigetország, de lényegében semmi nem változik a kapcsolatokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.