Illegális bevándorlás

Kétéves magyar gyereket is elszakított a családjától Trump szigora

A kétéves kisfiút egy magán befogadóállomáson tartják Bronxban, míg szüleit Buffalóban tartják fogva.

2018.06.26 14:58ma.hu

Magyar érintettje is van az amerikai bevándorlási szigornak, melynek az a legtöbbet kritizált - és mára vissza is vont - eleme, hogy az illegális határátlépésen kapott családokban elválasztják a gyerekeket a szüleiktől.

A magyar családot a múlt hónapban fogták el a New York államban lévő Franklin megyében a határőrök. A család Torontóból Montréalba utazott, onnan egy Uberrel jutottak el a kanadai-amerikai határra, ahol elfogták őket - írja a Timesunion cikke alapján a HVG.hu.

A kétéves Leventét, aki nem beszél angolul, azóta egy magán befogadóállomáson tartják Bronxban, amíg szülei őrizetben vannak Buffalóban. Valószínűleg kiutasítják őket az országból.

Szeretnék elérni, hogy Leventét a Magyarországon élő 23 éves nővére vehesse magához, ám ez sajnos egyelőre nem sikerült.

"Regina és László, a szülők többször is mondták már, hogy őket nyugodtan felejtsem el, a fiúkat juttassam ki valahogy" - mondta a család közeli barátja, John Young, aki szerint a gyerek keveset eszik, nagyon megviseli fogvatartása.

A férfi hozzátette, hogy a magyar hatóságok is igyekeznek segíteni, jelezték ugyanis, hogy a kisfiú biztonságban lenne nővérénél, aki kész lenne kiutazni Amerikába.

A lap szerint a magyar anyának korábban is volt gondja a törvénnyel Amerikában: meggyanúsították, hogy névházasságot kötött a letelepedési engedélyért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.