Étteremben robbantott a merénylő

Legkevesebb 55 halottja és 120 sebesültje van az iraki robbantásnak

Legkevesebb 55 halottja és 120 sebesültje van egy öngyilkos merényletnek, amelyet csütörtökön ebédidőben hajtottak végre az észak-iraki Kirkukhoz közel egy étteremben - közölte a városi rendőrség parancsnoka.

2008.12.11 16:10MTI, Fotó: aljazeera

Az öngyilkos merénylő Kirkuktól mintegy tíz kilométerrel északra robbantotta fel magát egy kurd vendéglőben kora délután. A merénylet az íd al-adha muzulmán ünnep vége felé történt, amikor sokan tartózkodtak a helyiségben. A négynapos ünnep idején sokan szabadságon vannak, és ilyenkor többen mennek étterembe is.

A rendőrség közlése szerint a vendéglőben éppen kurd tisztviselők egy csoportja tartott találkozót arab törzsi vezetőkkel, amikor a robbantás bekövetkezett. Az iraki és amerikai biztonsági erők lezárták a környéket a robbantás után. Az észak-iraki olajvidék központjának számító Kirkukot az arabok és a kurdok egyaránt a magukénak vallják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.