Borzalom

Tragédia a kutyakiállításon: leszakította a díjnyertes yorki fejét egy másik eb

Rémálomszerű jelenetek játszódtak le múlt vasárnap egy szlovákiai kutyakiállításon.

2018.05.19 16:40ma.hu

Szörnyű, véres tragédia vetett véget múlt vasárnap a losonci kutyakiállítás jó hangulatának. Az egyik fajtagyőztes yorki gazdái csak pár percig örülhettek kis kedvencük győzelmének, egy moszkvai őrkutya ugyanis váratlanul elkapta az apróságot kitépte egyik gazdája karjaiból és szinte leszakította a fejét. Hosszú percek teltek el, mire ki tudták szedni a megvadult állat szájából szegényt. Mikor sikerült a kiskutya fél teste és feje már cafatokban volt, az alsó állkapcsa leszakadt. Egy állatorvos a helyszínen még vissza tudta hozni, azonnal elrohantak vele műtétre, de nem tudták megmenteni - írja a Bors.

Egy szemtanú beszámolója szerint a megvadult moszkvai gazdájának fogalma sem volt, hogy mihez kezdjen. Rúgdosta a kutyát, füleit, szőrét tépte, majd rángatta a heréjét és a combja közti vékony bőrt. Ezekkel a kétségbeesett próbálkozásokkal persze csak rontott a helyzeten.

Nyakas Gábor kutyatréner szerint az emberek nagy része sajnos még a saját kutyájának a viselkedését és jelzéseit sem tudja értelmezni, nemhogy egy másik, idegen jószágét. A támadó ebek ösztönből próbálják védeni a gazdájukat.

"Ha már fog valamit a kutya, a legfontosabb, hogy elvegyük tőle. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy átlépve a combjainkkal összeszorítsuk a testét, a nyakörvénél fogva pedig úgy fojtogatjuk, hogy közben megemeljük egy kicsit a levegőben. A légszomjtól lenyugszik és elengedi az áldozatát, akit a nyakfogástól már nem is tud ráncigálni. A nagy testű kutyákat nem tudjuk átlépni, velük haránt terpeszben alkalmazzuk ugyanezt"- magyarázta a szakember a Borsnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.