Külpol

Így találkozott a két koreai vezető - történelmi pillanatok videón

Videón a két koreai vezető találkozásának legmeghatóbb pillanata.

2018.04.27 09:06ma.hu

Kim Dzsong Un pénteken átlépte a két Koreát elválasztó demarkációs vonalat Panmindzsonban! A koreai háború befejezése, azaz 1953 óta ő az első észak-koreai vezető, aki Dél-Korea területére lépett.

Sőt, Mun Dzse In dél-koreai elnök is átlépett Észak-Korea területére mégpedig úgy, hogy Kim Dzsong Un kézen fogta és átsegítette a demarkációs vonalon.

Így álltak néhány másodpercig, a fotósok és videósok örömére.

A békéről és az atomfegyvermentes Koreai-félszigetről szóló általános dokumentum elfogadásával zárulhat a két koreai vezető jelenleg is zajló csúcstalálkozója - mondta Csoma Mózes Korea-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

A tárgyalások idővel elvezethetnek a csúcstalálkozó intézményesüléséhez, rendszeressé válásához, illetve közös információs központ létrehozásához, ami később alapja lehet a két fővárosban létrejövő képviseleteknek - tette hozzá.

Kim Dzsong Un észak-koreai és Mun Dzse In dél-koreai vezető panmindzsoni találkozója a koreai háború vége, 1953 óta az első alkalom, hogy észak-koreai vezető Dél-Korea területére lépett.

Kim Dzsong Un várhatóan néhány hét múlva találkozik Donald Trump amerikai elnökkel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.