Fődíjas

Lángoló venezuelai tüntető a világ legjobb sajtófotóján

Egy erőszakos összecsapásokkal kísért caracasi tüntetésen meggyulladt férfiról készített kép, Ronaldo Schemidt venezuelai fotós felvétele nyerte el a World Press Photo 2018 fődíját csütörtökön Amszterdamban.

2018.04.13 12:41MTI
hirdetés

A Venezuela Crisis című díjnyertes képet 2017. május 3-án készítette Schemidt az Agence France Presse francia hírügynökség számára. A 28 éves tüntető, José Victor Salazar akkor gyulladt meg, amikor egy motorkerékpár benzintartálya felrobbant a közelében. A férfi első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

"Klasszikus kép, de tele van energiával, amit a színek, a mozdulat, a jó elrendezés ad. Ennek a képnek ereje van" - mondta Magdalena Herrera, a zsűri elnöke.

A világ legrangosabb fotópályázatára 125 ország 4548 fotósa nevezett több mint 73 ezer felvétellel. A 61. World Press Photo verseny zsűrije nyolc kategóriában - korunk kérdései, környezet, általános hír, hosszú távú projektek, természet, emberek, sport, helyszíni hír - hirdetett győztest. Az év fotója fődíj 10 ezer euró (3,1 millió forint) pénzjutalommal jár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.