Védte magát

Letartóztatták a betörőt leszúró nyugdíjas bácsit

Az ügy óriási felháborodást kavart egész Nagy-Britanniában.

2018.04.05 12:30ma.hu

A 78 éves Richard Osborn-Brooks és felesége, Maureen már ágyban voltak, mikor dél-kelet londoni házukba betört két idegen. Egyikük egy csavarhúzóval felszerelkezve felment az emeletre és leparancsolta az idős férfit a földszintre, ahol társa értékek után kutatott.

Osborn-Brooks nem hagyta magát, dulakodni kezdett a betörővel. Sikerült megszereznie a csavarhúzót, amivel megszúrta az egyik támadót. A betörők elmenekültek, ám a megsebesített, erősen vérző férfi nem sokkal később összeesett a járdán. Végül meghalt.

A rendőrség emberölés gyanújával kétszer kihallgatta, majd előzetes letartóztatásba helyezte az idős férfit. Az eset óriási indulatokat szabadított el a brit közvéleményben. Az emberek többsége úgy véli, a 78 éves férfi nem érdemel büntetést azért, mert megvédte magát, a feleségét és a tulajdonát.

Osborn-Brooks azóta óvadék ellenében szabadlábra került, a hatóságoknak egy hónapjuk van eldönteni, hogy vádat emelnek-e ellene.

A halott betörő társát, aki elmenekült a helyszínről, még keresik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.