Tragédia

Orosz plázatűz: Benyújtotta lemondását a kormányzó

A kemerovói Zimnyaja Visnya üzletközpontban múlt vasárnap kitört tűz következtében 64 ember, köztük 41 gyerek vesztette életét és 79-en megsérültek.

2018.04.01 06:04MTI

Benyújtotta lemondási kérelmét Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Aman Tulejev, a Kemerovói kelet kormányzója - jelentette be a Kemerovói kerület közigazgatási hivatalának sajtószolgálata.

Tulejev vasárnap kijelentette, hogy a múlt heti kemerovói tragédia után a lemondást tartja az egyetlen helyes döntésnek, "mert ilyen súlyos teherrel erkölcsi szempontból nem maradhat a kormányzói tisztségben".

A kemerovói Zimnyaja Visnya üzletközpontban múlt vasárnap kitört tűz következtében 64 ember, köztük 41 gyerek vesztette  életét és 79-en megsérültek."Szörnyű tragédiát élünk át. Hatvannégy embert veszítettünk el, többségük gyerek, a mi gyerekeink" - mondta a kormányzó.

Tulejev hozzátette, hogy minden tőle telhetőt megtett: találkozott az áldozatok hozzátartozóival, igyekezett megoldani a segítségnyújtás kérdéseit. A kormányzó ismételten őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és köszönetet mondott mindenkinek.

A 73 éves Tulejev 1997 óta állt a Kemerovói terület élén. Lemondásáról többször is jelentek meg híresztelések, tavaly a kormányzó egészségi állapota kapcsán: májusban gerincműtéten esett át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.