Mérgezés

Szkripal-ügy: Túl van a válságos állapoton a kettős ügynök lánya

Már nem válságos, és gyorsan javul Julija Szkripal állapota - közölte csütörtökön az illetékes brit egészségügyi hatóság.

2018.03.29 18:09MTI

Julija Szkripal édesapjával, Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynökkel együtt szenvedett súlyos mérgezést március 4-én a délnyugat-angliai Salisbury városában. A brit szakértői vizsgálat megállapítása szerint a mérgezést Novicsok osztályú, még a Szovjetunió által kifejlesztett idegméreg-hatóanyag okozta.  

A 66 éves Szergej Szkripalt és 33 esztendős lányát eddig válságos állapotban kezelték Salisbury kórházában, de a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) területileg illetékes részlege csütörtökön közölte: Julija Szkripal állapota stabilizálódott, gyors ütemben javul, és már nem válságos.  

Christine Blanshard, a kórház orvosigazgatója az NHS-közleménnyel egy időben elmondta: Julija Szkripal jól reagál a kezelésekre.  

Szergej Szkripal állapota a csütörtöki tájékoztatás szerint továbbra is válságos, de stabil.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.