Kínzásnak minősített kihallgatási technikák

Kanada nekiment az USA-nak és Izraelnek

A kanadai külügyminisztérium az Egyesült Államokat és Izraelt is feltüntette azon országokról készített listáján, ahol kínozhatják a foglyokat, egyes amerikai kihallgatási technikákat pedig kínzásnak minősített.

2008.01.18 07:28MTI

A dokumentum egy olyan tanfolyam segédanyaga, amellyel a külföldön szolgáló kanadai diplomatákat a téma figyelemmel követésére próbálják felkészíteni, s a tárca tévedésből adta ki az Amnesty International emberi jogi szervezet kanadai fiókszervezetének.

Kanada az Egyesült Államok és Izrael szoros szövetségese, így az irat minden bizonnyal megütközést kelt a két országban. Maxime Bernier kanadai külügyminiszter szóvivője útján máris megpróbált elhatárolódni az ominózus listától.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.