Erőszak

Lövöldözés egy kaliforniai veteránotthonban, halottak

Lövöldözés volt egy kaliforniai veteránotthonban, a merénylő három túszt ejtett. Órákkal később a rendőrségi behatolás során megtalálták a túszok és a támadó holttestét.

2018.03.10 09:58ma.hu
hirdetés

Helyi idő szerint pénteken délelőtt egy fegyveres férfi nyitott tüzet a Napa-völgyben lévő, San Franciscótól északra fekvő Yountville városka veteránotthonában - jelentette az atv.hu. A rendőrség perceken belül a helyszínen volt, az épületet körülvették, a seriff hivatala pedig riadóztatta a környéken élőket.

A CBS rádió információi szerint a tettes - egy fiatal férfi - 15-30 lövést adott le, köztük a kiérkező rendőrökre is. A házat és környékét lezárták, kiürítették a közeli épületeket és a golfpályát is. A fegyveres az otthon egyik szobájában tartott fogva három lakót. A helyszínre már megérkeztek azok, akik a tárgyalásokat folytatják majd a túszok szabadon bocsátásáról.

Az eredménytelen kísérletek után a rendőrök behatoltak az épületbe, és ott megtalálták a fegyveres férfi és három túsza holttestét. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt. Egy kaliforniai szenátor korábban azt közölte újságírókkal, hogy a lövöldöző férfi az Út hazafelé nevű programnak a tagja, pontosabban kezeltje volt. A program a poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenvedő veteránoknak nyújt segítséget. A három túszról azt feltételezik, hogy a veteránotthon alkalmazottai voltak.

June Iljana, a kaliforniai veteránügyi hivatal szóvivője arról tájékoztatta a sajtót, hogy az otthonban, amely az egyik legnagyobb amerikai szeretetotthon, 850 idős vagy rokkant háborús veterán él, olyan volt katonák, akik megjárták a koreai és a vietnami háborút, ott voltak Irak kuvaiti inváziójakor vagy a Bush elnök által indított iraki háborúban.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.