Megkezdődött a mekkai zarándoklat

Képek: Legalább 3 millióan teljesítik az iszlám hit öt alappillérének egyikét

Több százezren indultak el szombaton hajnalban a szaúd-arábiai Mekka melletti Mina völgyébe, hogy összegyűljenek a hagyományos iszlám zarándoklat, a haddzs kezdetét jelző egynapos imádságra és elmélkedésre.

Tízezrek Mekkában! képgaléria

2008.12.06 16:49MTI

A fehér varratlan ruhába (ihramba) öltözött zarándokok gyalog vagy autóbuszon tették meg az iszlám szent városa és a völgy közti tíz kilométeres utat. A szaúdi hatóságok hivatalos adatai szerint mintegy 1,7 millió külföldi hívő vesz részt az idei haddzson. A helyi sajtó úgy tudja, hogy a királyság lakosaival együtt legalább 3 millióan teljesítik az iszlám hit öt alappillérének egyikét, a mekkai zarándoklatot. A szaúdi kormány 100 ezer embert mozgósított a haddzs zavartalan lebonyolítására. Az SPA szaúdi hírügynökség szerint eddig nem történtek incidensek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.