Hasonlóság

Tényleg létezik a Trónok harcából ismert fal - videó

Az örök fagy birodalma.

2018.01.30 02:17ma.hu
hirdetés

A lénai oszlopok Jakutföldön találhatók, hivatalos nevén Szaha Köztársaság az Oroszországi Föderáció része, a világ legnagyobb, önálló államisággal nem rendelkező közigazgatási egysége. Jakutföld majdnem teljes területe az örök fagy birodalmába tartozik, aminek átlagos vastagsága 300-400 méter, de van, ahol 1500 méter mély. A klíma kontinentális, hosszú tél és rövid nyár jellemzi. A hőmérséklet különbség a leghidegebb januári hónap és a legmelegebb júliusi hónap között: 70-75 °C. A tél 6,5-9 hónapig is tarthat. A leghidegebb téli hőmérséklet a keleti hegyláncokban -67,8 °C is lehet. Így nem is csoda, hogy van itt egy ilyen természeti képződmény, amit egyébként 2012-ben felvettek az UNESCO Világörökség listájára is. A látványos, eltérő formájú sziklák magassága akár a 300 métert is elérhetik, a hófödte oszlopok pedig igencsak hasonlítanak a Trónok harcából ismert legendás falra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.