Erőszak

Szexuális zaklatás: 40 és 175 év közötti börtönbüntetésre ítélték a sportorvost

Gyakorlatilag életfogytig tartó börtönt kapott az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa, dr. Lawrence G. Nassar, aki közel 160 tinédzsert, illetve fiatal nőt - köztük olimpiai érmeseket - molesztált.

2018.01.24 20:00ma.hu

A szerdai ítélethirdetésnél kiderült, hogy az 54 esztendős Nassart 40 és 175 év közötti börtönbüntetésre ítélték a szexuális zaklatási ügyben.

Az ellene vallók között olyan ismert élsportolók is voltak, mint például Aly Raisman háromszoros olimpiai bajnok, McKayla Maroney olimpiai és háromszoros világbajnok, aki tavaly decemberben pert is indított a tornaszövetség és az amerikai olimpiai bizottság (USOC) ellen is, mert - mint fogalmazott - éveken keresztül eltussolták, hogy Nassar szexuálisan zaklatta őt. A múlt héten Simone Biles négyszeres olimpiai és tízszeres bajnok a Twitter-oldalán szintén arról számolt be, hogy ő is Nassar áldozata volt.

Nassart tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, a büntetés letöltését januárban megkezdte. A szexuális visszaélések ügyében Nassar novemberben elismerte a többrendbeli szexuális zaklatást, és bocsánatot kért áldozataitól.

A botrány miatt a héten lemondott az Egyesült Államok Torna Szövetségének több vezetője is: Paul Parilla, a szövetség igazgatótanácsának elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.